Valan – Az angyalok völgye Jótékonysági vetítés a Baptista Segélyszolgálat javára, az emberkereskedelem áldozatainak segítésére

A vetítés helyszíne és időpontja: 2019. november 20., 19:00,

Cinema City Allee 21:00 a beszélgetés kezdete

November 20-án, az országos premier előtt egy nappal kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött jótékonysági vetítésen mutatja be a Valan – Az angyalok völgye című lélektani krimit a forgalmazó Mozinet. A beszélgetésen részt vesz De Coll Ágnes, a Baptista Segélyszolgálat emberkereskedelem elleni programjának vezetője, emberkereskedelem szakértő, Utassy Sándor rendőr őrnagy, kiemelt főnyomozó a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájától és Bagota Béla a filmrendezője.

Valan - Az angyalok völgye
Valan – Az angyalok völgye , Fotó: Kántor László

Valan – Az angyalok völgye Bagota Béla első nagyjátékfilmje, a rendező a film elkészítése mellett fontosnak tartotta, hogy a történet kapcsán felhívja a figyelmet az emberkereskedelem áldozataira, a rendőrség munkájára és a társadalmi összefogás fontosságára. Ezért született meg a Ne várj 72 órát! kampány is, melyben az ORFK-val közösen hívják fel a film alkotói a figyelmet arra, hogy odafigyeléssel és összefogással segíthetünk az eltűnések számának csökkentésében és a sikeres nyomozásokban.

A filmben Péter (Krisztik Csaba) arra teszi fel az életét, hogy eltűnt lányokat találjon meg, története az emberkereskedelemre és a prostitúcióra is fókuszál. A Baptista Szeretetszolgálat több mint 10 éve küzd az emberkereskedelem ellen, aktívan részt vesz a megelőzésben, védett házaiban az áldozatok védelméről, ellátásáról és képviseletéről gondoskodik. Munkájuk része a társadalomba való visszaintegrálás.

Ma Magyarországon gyermekek ezreit adják el prostituáltnak. Közös érdekünk, hogy felszámoljuk a mélyszegénység okozta kétségbeesést és kilátástalanságot a családokban, és hogy gyermekeink szeretetben éljenek. Célunk az, hogy a magyar társadalom felelősségtudatával és tettrekészségével hozzájáruljon ahhoz, hogy minden ember szabadon és méltósággal élhessen.

hívja fel a figyelmet De Coll Ágnes

Az alkotók és a forgalmazó mindezek miatt döntöttek úgy, hogy felajánlják a november 20-i vetítés teljes bevételét az emberkereskedelem áldozatainak segítésére. A befolyt összeget a Baptista Segélyszolgálat programja a túlélők testi-lelki felépülésére és társadalmi visszailleszkedésükre költi majd.