A Kilakoltatás és a Lélekpark című filmet is műsorra tűzi a pénteken kezdődő portói nemzetközi filmfesztivál; a 42. Fantasportón egy elszánt bírósági végrehajtó és egy állatkerti krokodilok között ébredő emlékezet kihagyásos férfi történetét is megismerheti a közönség.

A Lélekpark című fantasy-thriller a Nemzeti Filmintézet színházak és filmesek együttműködését inspiráló támogatásával készült a Blue Duck Arts és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház kooperációjában – olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, az Odegnál Róbert és Horváth Illés rendezésében készült alkotás története egy állatkertből indul, ahol egy férfi anyaszült meztelenül ébred a krokodilok között. Nem emlékszik, hogyan került oda, és ha ez nem lenne elég, arról sem tud beszámolni, hogy hol volt az elmúlt három évben. A nem mindennapi ügy egy fiatal és fényes elméjű nyomozónőnél landol.
A Lélekpark főszerepeit Staub Viktória, Pregitzer Fruzsina és Horváth László Attila játssza, a producer Roskó Péter és Vékes Csaba volt.
A magyar fantasy-thriller premierje a Fantasporto 21 új alkotást bemutató versenyprogramjában lesz, és hamarosan Brazíliában is műsorra tűzik a Fantaspoa fesztiválon.

Kilakoltatás
Kilakoltatás

Fazekas Máté Bence Kilakoltatás című alkotása, amely az NFI pályakezdő filmesek bemutatkozását támogató Inkubátor Programjában készült, a portói filmfesztivál Semana dos realizadores (Rendezők hete) válogatását gazdagítja.
A magyar mozikban már látható szatirikus hangvételű dramedy egy fiatal, elszánt bírósági végrehajtó és egy elkeseredett, kilakoltatás előtt álló néni heroikus küzdelmét meséli el egy végtelenül hosszú napba sűrítve.

Mint írják, a megtörtént események által ihletett mozifilm, amelyet a magyar kritikák lelkesen fogadtak, Orosz Ákos és Nagy Mari főszereplésével készült. Az alkotás az FP Films és a Filmfabriq koprodukciójában készült, producere Fülöp Péter és Osváth Gábor.

A portói premiert követően a Kilakoltatás lesz a nyitófilmje a szicíliai Kin Est Fest-nek, amely a legizgalmasabb közép-európai filmekből mutat be válogatást.