Kilencéves korában kezdődött Pete Davidson pszichiátriai kezelése, mert nem tudta feldogozni édesapja halálát. Az öngyilkossággal is megpróbálkozott.

Davidson ma Amerika egyik legnépszerűbb fiatal komikusa, aki a Saturday Night Live című kabaréműsor felfedezettje volt, most pedig főszereplésével mozikba kerül a Staten Island királya című filmje, amely részben önéletrajzi ihletésű. Annyiban mindenképpen, hogy a film hősének édesapja is tűzoltó, mint Davidsonnak volt. A filmbeli apa meghal mentés közben. A komikus édesapja a szeptember 11-ei merényletekben az egyik összeomló torony romjai alatt vesztette életét, de ezt a témát nem akarták belevenni a keserédes vígjátékba túl erős politikai töltete miatt. 

Staten Island királya
(from left) Igor (Moises Arias), Oscar (Ricky Velez) and Scott Carlin (Pete Davidson) in The King of Staten Island, directed by Judd Apatow.

„Még szerencse, hogy apám elvesztésekor csak hétéves voltam, sok dolgot nem fogtam fel, de így is majdnem megőrültem – mondta a komikus a SkyNewsnak. – A film elkészítése nagyban hozzájárult a mentális fejlődésemhez. A múlt árnyai annyira nyomasztottak, hogy kezdetben nem tudtam megfelelően belerázódni a szerepe, de a stáb tagjai nagyon sokat segítettek abban, hogy meg tudjak nyílni, és őszinte alakítást nyújtsak.” 

(The King of Staten Island – hazai bemutató: 2020. augusztus 6.)