A közel évtizedes múltra visszatekintő fesztivált ebben az évben kizárólag online tartják meg, a vetítések a Budapest Film Zrt. Távmozi rendszerén (a Puskin és a Művész Távmoziban) lesznek láthatók országszerte.

Idén mintegy húsz filmmel és számos kísérőprogrammal érkezik a „Zsifi”. A filmek internetes stream közvetítéssel lesznek elérhetők: ahogy a „hagyományos” moziban is, a műsorban szereplő filmeket a programban megjelölt időpontokban lehet megtekinteni Magyarország területén bárhol számítógépen, tableten, esetleg mobiltelefonon.

Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók; az idei válogatásban többek között Németországból, az Egyesült Államokból, Oroszországból, Ausztriából, Norvégiából, Izraelből és Magyarországról találhatók alkotások.  A programot az Ellenállás című amerikai film nyitja majd meg, melynek főszereplője Jesse Eisenberg (A közösségi háló, Szemfényvesztők), magyar vonatkozása pedig, hogy Röhrig Géza és Kerekes Vica is szerepel benne. 

9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

✡ 2020. november 24. – december 6.

9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál 2020. november 24. – december 6.