Beperelte a Universal stúdió a Global Asylum nevű filmes céget, mivel szerinte a Csatahajó (Battleship) című szuperprodukció farvizein akar révbe evickélni a maga American Battleship című filmjével. A nálunk már nagy sikerrel vetített, de Amerikában még nem látható Csatahajó arról szól, hogy egy hadihajóraj felveszi a küzdelmet az emberiségre törő gonosz földönkívüliekkel, az American Battleship viszont azzal áll elő, hogy egy hadihajóraj felveszi a küzdelmet az emberiségre törő gonosz földönkívüliekkel.

A Global Asylum kifejezetten abból él, hogy hollywoodi megaprodukciók ócska utánzatait adja ki DVD-n, azt kihasználva, hogy az álomgyár százmilliókat költ a nagyobb filmek marketingjére, és ezzel az ő gagyi termékeit is „megtámogatja”. A GA filmjei nem csak az igénytelenebb nézőket célozzák meg, hanem azokat is, akik szeretik az elképesztően dilettáns produkciókat, mert ezeken is nagyon jól lehet szórakozni.

Az American Battleship DVD-nek még a borítója is hasonlít a Csatahajó plakátjára, a főszerepben pedig két szebb napokat látott afro-amerikai színész, Mario Van Peebles (New Jack City) és Carl Weathers (Ragadozó) látható.

Az egyelőre csak Észak-Amerikán kívül látható Csatahajó egyébként igen jól teljesít, két hét alatt 170 millió dollárt hozott, ami arra enged következtetni, hogy az amerikai bevételekkel együtt sok nyereséget fog termelni. Így bőven megtérül az a 240 milliósra becsült költség, ami a filmet az egyik legdrágább produkcióvá teszi Hollywoodban.

(Battleshipmár a hazai mozikban!)