16 kimenő nap – 16 menő film. Augusztus 7-22. között a Margit-szigeten egy rendhagyó, alkalmi kertmoziban az utóbbi évek európai filmművészetének legjavát lehet megnézni egy kis izraeli és távol-keleti kitérővel. 

Mozisziget
Mozisziget

Az EUNIC Hungary, az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata szabadtéri filmvetítés-sorozatot rendez Budapesten, a Margitszigeti Atlétikai Centrum hívogatóan zöld füvén. 

Az ingyenes program keretében 16 estén keresztül minden alkalommal más-más ország – Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Portugália, Ausztria, Csehország, Litvánia, Norvégia, Szlovákia, Japán, Finnország, Belgium, Észtország, Németország és Izrael – kulturális képviselői által válogatott filmeket vetítenek. 

A különféle műfajú alkotások között többségében 1,5-2 órás, könnyed, nyáresti kikapcsolódáshoz ideális komédiákat találunk, de kerékpárosokról szóló sport-dokumentumfilm, romantikus történelmi dráma, startup-vígjáték, családi film és dél-európai road-movie is szerepel a műsorban. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. 

A filmkedvelő közönség tagjainak igazi piknik-élményben lesz része a vetítések alatt: a sportcentrum 300 férőhelyes füves pályáján a saját kedvenc pokrócokon, párnákon elheverve, a magukkal hozott finomságokat és üdítőket kóstolgatva élvezhetik a filmeket. https://www.facebook.com/Mozisziget/