Pénteken a Cinema City Filmünnepen közönségtalálkozó lesz Törőcsik Franciskával

Október 19-én került a mozikba Mészáros Márta új alkotása. Az első öt napban országosan több mint 13 ezer mozinéző váltott jegyet az Aurora Borealis Északi fényre, ezzel a nézőszámmal a TOP10-es lista 4. helyén nyitott a film. A jegybevétel eddig 14.587.483 HUF volt, ami a 6. legmagasabb bevételnek bizonyult a premier hetében. A premier előtti vetítésekkel együtt máris több mint 13.700 néző látta Mészáros Márta filmjét. Október 27-én, pénteken a Cinema City Filmünnepen a székesfehérvári Cinema City Alba  moziban a   18 órai vetítés után a közönség találkozhat a film egyik főszereplőnőjével, Tóth Ildikóval; a budapesti Cinema City Arénában pedig a 19 órai vetítés után Törőcsik Franciskával.

Mészáros Márta, Aurora Borealis – Északi fény - Törőcsik Mari

Nagy érdeklődés övezi Mészáros Márta új filmjét, az Aurora Borealis – Északi fényt. A bemutató utáni öt napot követően országosan  máris 13.721 néző váltott rá jegyet. Több előadásra már előre megvették az összes jegyet, fantasztikusak a nézői visszajelzések, van, aki máris többször látta a filmet.

Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az ’50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert. A film szokatlan helyzetekben, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

A főszereplők Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska, de többek között Wunderlich József, Cserhalmi György, Fekete Ernő, Bereczki Zoltán, valamint Mészáros Márta állandó szereplői, Monori Lili és Czinkóczi Zsuzsa is feltűnnek a filmben.

A forgatókönyvét Mészáros Márta, Pataki Éva és Jancsó Zoltán közösen jegyzik. A film operatőre a híres Sobocinski operatőr-dinasztia legfiatalabb tagja, Piotr Sobociński Jr.. Az Aurora Borealis Északi fény a Filmteam gyártásában készült, producere Major István, társ-producere Gül Togay. A film forgalmazója a Vertigo Média.

Október 27-én, pénteken a Cinema City Filmünnepen a székesfehérvári Cinema City Alba  moziban a   18 órai vetítés után a közönség találkozhat a film egyik főszereplőnőjével, Tóth Ildikóval; a budapesti Cinema City Arénában pedig a 19 órai vetítés után Törőcsik Franciskával.