A bálna (The Whale) című film újabb sikere. Darren Aronofsky drámáját Amerikában bemutatták limitált elővetítéseken. Annak ellenére, hogy csupán hat New York-i és Los Angeles-i mozi vetítette a filmet, három nap alatt 360 ezer dolláros nyitással új rekordot állított fel, az év legmagasabb, mozinként 60 ezer dolláros átlagával. A Brendan Fraser főszereplésével készült film hivatalosan is a legjobb 2022-es mozis átlagot produkálta. Az év eddigi legjobb mozis átlaga a Minden, mindenhol, mindenkor című film volt, amely 10 moziban 501 ezer dollárral nyitott, mozinként 50 ezres átlaggal.

Hétfőn bejelentették a 80. Golden Globe-díjátadó jelöltjeit. A gálát 2023. január 10-én rendezik meg a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben. A díjátadó házigazdája az Emmy-díjas komikus, Jerrod Carmichael lesz. Brendan Fraser alakításáról ódákant zeng a külföldi sajtó és most megkapta az esélyt, hogy a 2023-as Golden Globe Legjobb férfi főszereplő (dráma) kategória győzetese legyen. A színészt karrierje során először jelölték Golden Globe díjra. Az 54 éves Fraser novemberben a GQ magazinnak adott interjújában kijelentette, nem lesz ott a következő Golden Globe-on. Az okokról őszintén beszélt a magazinnak, ahol azt is elmondta, teljes mértékben elkötelezett, hogy kampányoljon a film mellett, hogy elismerést kapjon: 

„Tartozom ezzel magamnak. Tartozom ezzel a filmkészítőknek. Tudom, hogy tartozom a rajongóknak, akik fizetnek azért, hogy eljöjjenek megnézni engem. Tartozom ezzel a gyerekeimnek. Ez az én esélyem.” 

A bálna és Brendan Fraser
A bálna és Brendan Fraser

A történet egy apa-lánya kapcsolatáról szól. Darren Aronofsky (Fekete hattyú, Rekviem egy álomért) új filmjének főszereplője Charlie (Brendan Fraser), egy 270 kilós angoltanár, aki a világtól elszigetelten él, egyetlen barátja Liz (Hong Chau) próbál neki segíteni a mindennapokban. Charlie úgy érzi, nem sok ideje maradt, ezért elhatározza, hogy rendbe hozza kapcsolatát elhidegült lányával, Ellievel (Sadie Sink).

Samuel D. Hunter színdarabjából készült filmben Brendan Fraser mellett többek között olyan színészek is feltűnnek, mint a Stranger Things sztárja, Sadie Sink, Hong Chau (Hatalmas kis hazugságok) vagy a Vasember 3-ban és a Bosszúállók: Végjátékban is szereplő  Ty Simpkins.