Ingerülten utasított vissza Mark Wahlberg minden lehetséges párhuzamot legújabb filmje, az Antoine Fuqua rendezte Orvlövész és az első Rambo film között. Tény és való, az Orvlövész, akárcsak az egykor kultikus értékkel bíró, ám ma már inkább a konzervatív Reagan-korszak jellegzetes alkotásának tekintett Sylvester Stallone-féle legelső Rambo is egy felbosszantott egykori elitkatona története. Ám Wahlberg szerint az ő filmje sokkal jobb, és még érveket is hozott fel állítása mellett:

– Sokan jönnek elő mindenféle összehasonlítással, de a mi filmünk például sokkal verbálisabb, mint a Rambo. Ha még emlékeznek rá, a színészek alig mondtak két-három dolgot összesen, Sylvester Stallone pedig a legvégén elbőgte magát, úgyhogy még azt a keveset sem lehetett érteni, amit akkor végre kinyögött. Ráadásul az Orvlövésznek több síkon zajló, összetett története is van!

És Mark Wahlbergnek teljesen igaza van, mert az edzőtermeken kívül senki sem szereti, ha a jó öreg Sylvester Stallone-hoz hasonlítják!!! (Shooter – hazai bemutató: 2007. április 19.)

UIP