Aki vígjátékot rendez, az sem viccelhet folyton. Ezt tanulja most Todd Phillips, aki nemrég fejezte be a Másnaposok 2. (Hangover Part II, hazai bemutató: május 26.) forgatását. Az elsöprő sikerű első részből ismerős kótyagos figurák ezúttal egy egzotikus, kelet-ázsiai városban, Bangkokban próbálják összerakni egy részeg éjszaka eseményeit. A bevált arcok mellett új szereplők is feltűnnek persze, és folyton visszatér egy kismajom, aki időnként rágyújt egy cigire.

A rendező egy nem régi interjújában arra panaszkodott, hogy a majom a forgatás során úgy rászokott a dohányzásra, hogy a gazdája munka nélkül maradt: eddig különféle forgatásokra adták kölcsön a majmot, aki már mindenütt, mindig rágyújt. „úgyhogy az állatvédők is a nyomomban vannak” – fejezte be a beszámolót a rendező.És azóta tényleg a nyomában vannak. Az elmúlt napokban Phillips számtalanszor visszavonta a nyilatkozatát, elmondta, hogy csak viccelt, a majom természetesen nem dohányzik, de az állatvédők bizonyítékot követelnek.

– Egy forgatáson minden perc más – nyilatkozta a rendező. – Főleg, ha olyan vicces társasággal dolgozom, mint a Másnaposok szereplői. A bemutató körüli marketingben viszont minden ismétlődik, naponta húszszor kell felelnem ugyanazokra az újságírói kérdésekre. Néha, a változatosság kedvéért hülyéskedem kicsit, mondok valami őrültséget. Így találtam ki a cigis majmot…lehet filmet kellett volna belőle csinálnom.

IC Press