Matt Damon legutóbb a Mentőexpedíció című filmet forgatta a fővárosunkban. Már akkor is szerencsém volt, hogy találkozhattam vele, de Oscar-jelölt színész a napokban már a második filmjét forgatja Budapesten.

Az – egyelőre hivatalos cím nélküli – Bourne-kaland magyarországi forgatását megelőzően már felmerült, hogy a film főszereplője másodszor is hazánkba készül, így résen voltam. Második alkalommal már akkor sikerült találkoznom Matt-el, amikor még csak ruha próbákra érkezett Budapestre, és lakásokat nézett magának a forgatás ideje alatt.

A rajongók annyira Matt Damon “nyakára jártak“, hogy a színész kénytelen volt átköltözni egy magánlakásba, csakúgy, ahogyan azt Jason Clarke; a HHHH c. film főszereplője is tette.

Matt Damon

Matt költözése ellenére a forgatásokon túl hol az egyik, hol a másik budapesti szállodában is megfordult, ezekben a hotelekben fogyasztotta el a vacsoráját. Ő is azok közé a hírességek közé tartozott, akikkel szinte mindig össze lehetett futni.

Matt Damon-alairas

Az amerikai színész, aki Oscar-díjas forgatókönyvíró is egyben, nagyon kedves ember, és annak ellenére, hogy a legnagyobb sztárok közé tartozik, egyenlőre nincs elszállva magától…