Matt Damonról mindig is tudtuk, hogy rendes fickó, mert egyrészt olyan becsületes kölyök képe van, másrészt már kapott egy Oscar-díjat, harmadrészt pedig egyszerűen nem hallottunk még róla semmi rosszat. Most például segít megmenti Földünket, igaz, csak kis lépésekkel, de ez is szép dolog! Matt ugyanis egy olyan szervezet szóvivője lett, amely bolygónkat a rázúduló reklám szóróanyagoktól szeretné megmenteni. Az amerikai otthonok postaládáiba érkező reklámok tonnái egyben fák ezreinek, sőt, millióinak kivágását jelenti, a GreenDimes.com nevű környezetvédő weboldal pedig pont ez ellen küzd. Damon szerint:

– Nagyjából napi tíz centért a postaládáinkba dobott levélszemét 70 %-a kiszűrhető. A dolog nagyon egyszerű, könnyen megoldható és még ajándéknak is jó. Én az egész családomat felírattam. Én is ajándékba kaptam a tagságot a múlt nyáron, és annyira lenyűgözött a dolog, hogy most már a cég színeiben jelenek meg!

A The GreenDimes.com minden egyes új tag felvétele után egy fát is ültet, szóval Matt Damon, akit főleg Jason Bourne-ként ismerünk, és nemsokára a Bourne ultimátumban láthatunk viszont, szép és nemes dolgot tesz – mondtuk, hogy olyan becsületes képe van neki! (The Bourne Ultimatum – hazai bemutató: 2007. augusztus)