Az Oscar-díjas Matthew McConaughey-től már megszokhattuk, hogy az utóbbi években jobbnál jobb szerepekben tűnik fel, és mindig elképesztően hiteles alakítást nyújt. Ezúttal 20 kilóval nehezebben, elcsúfított fogakkal, kopaszodó fejjel állt a Sziriána, és a Traffic Oscar-díjas írója, Stephen Gaghan kamerái elé, hogy a 90-es években nagy visszhangot keltő bányacsalási botrányról készítsenek egy pörgős, stílusos filmet. McConaughey, aki producerként is részt vett az Arany (16) munkálataiban, egy interjúban azt is elárulta, hogy eddigi szerepei közül a megszállott aranyásó jelentette a legnagyobb és legveszélyesebb kihívást. A színész ugyanis az egyik jelenetnél egy élő tigrist taperolt, méghozzá dublőr nélkül. „Valódi rettegést látnak majd rajtam a nézők. Totál kész voltam, csak úgy dübörgött bennem az adrenalin.  A stáb is nagyon aggódott értem. Ezért is tették utolsó napra ezt a jelenetet. Ha a tigrisnek a hájas hátsómra fájt volna a foga, a filmet még mindig be tudták volna mutatni a mozikban. ” – mesélte nevetve a színész. McConaughey, aki imádja az őrült szitukat, annyira rákapott a veszély ízére, hogy a thaiföldi forgatások után még egy kígyóbűvölést is bevállalt, amikor is egyszerre három kobrával nézett farkasszemet egy ringben.

Matthew McConaughey - Arany

Matthew McConaughey – Arany filmjelenet

A Mielőtt meghaltam és a Wall Street farkasa sztárja számára a rizikós helyzetek mellett a kellemes pillanatokból is kijutott bőven.  Hamburgeren és sörön élt  több mint fél éven keresztül, hogy „formába”hozza magát, amit családja, legfőképpen három gyereke is nagyon élvezett. „Móka kapitánynak hívtak otthon. Minden nap pizzáztunk. Én még esténként a hűtőre is rájártam, vedeltem a sört és toltam magamba a sajtburgereket. Oltárira élveztem. Semmi stressz, tiszta élvezet.” A bevállalós színész egyedül attól a naptól retteget mikor véget ér a forgatást, és újra formába kell hoznia magát. De aztán hat hónap kemény sanyargatás után az ARANY sajtókörútján már a régi versenysúlyával, fitten és sármosan állt a sajtósok kamerái elé filmbeli partnerei, Edgar Ramírez és Bryce Dallas Howard kíséretében.

A szuper szereposztású, zseniális zenékkel tarkított, humorral és átverésekkel teli film, az ARANY csütörtöktől látható a mozikban.