A Budapest Rooftop Cinema 2015-ös szezonja duplázással indult: a nagy érdeklődésre való tekintettel rögtön két vetítést tartottunk A gyűlölet című filmből. A programsorozat második része sem ígérkezik kevésbé kultikusnak: Stanley Kubrick elévülhetetlen klasszikusát, a Mechanikus Narancsot játsszuk május 21-én csütörtökön a Corvintetőn.

Mechanikus Narancs

„A jóság belülről jön. A jóságot választanunk kell. Ha az ember nem választhat, nem is ember többé.”

Az Anthony Burgess alapművéből készült filmben Alex és bandája éjszakánként a város utcáit járja és terrorizálja. A megvadult fiatalok törnek, zúznak, rabolnak és gyilkolnak, mígnem a bandavezért a társai föl nem nyomják a zsaruknak. A börtönben Alex önként vállalkozik egy új átnevelési gyógymódra. A sajátos agymosás célja, hogy kiölje az emberből az agresszivitást. Miután a kezelést követően gyógyultnak nyilvánítják, szabadon engedik. Alex azonban életképtelenné vált a társadalomban, kiszolgáltatottja lesz egykori áldozatai bosszújának…

A kultikus film önmagában is megér egy estét, de természetesen – a már megszokott módon – popcornnal és meglepetéssel is készülünk.

Az esemény oldala: https://www.facebook.com/events/1395931577400716/
Támogatói jegy: 300 FT / 1€
Időpont: 2015. május 21. csütörtök
Helyszín: Corvintető