Tavaly nemcsak a kazahok sértődtek meg Boratra, kicsivel korábban a Motel című horrorfilm okozott diplomáciai bonyodalmakat. A Quentin Tarantino producersége mellett készült őrült vérengzés Szlovákiában esett rosszul a nézőknek és a politikusoknak. Mivel a történet szerint az igazi kegyetlenségek Pozsony közelében zajlanak, sokan úgy gondolták, minél nagyobb a film sikere, annál rosszabb hírét költi az országuknak – és a film az egész világon nagyon népszerű lett.

A nyáron a mozikba kerül a folytatás, a Motel 2. (Hostel 2, hazai bemutató: július), de a szlovák utazási ügynökségek már nem haragszanak az amerikai filmesekre. Ugyanis minden fordítva történt: a Motel

nyomán érezhetően több amerikai fiatal érkezett az országba: lehetőleg kicsi, elhagyott szállásokon, ifjúsági szállókban foglaltak szobát – eredetiben is szembe akartak nézni a várható izgalmakkal.

A szlovák utazási szakemberek most abban bíznak, hogy a második rész megerősíti az első hatását. Lehet, hogy az országimázs romlik tőle, bizonyos turisták számára mégis vonzóvá teszi az odautazást. Az író-rendező Eli Roth-on nem fog múlni. Bár főszereplői ezúttal lányok lesznek, azt ígéri, hogy az új rész még véresebb és őrültebb lesz.

IC Press