Végeláthatatlan vita folyik arról, hogy egy életrajzi filmben a híres embert megszemélyesítő színésznek mennyire kell hasonlítania az „eredetire”. Legyen minden tekintetben pontosan olyan, mint akit eljátszik, vagy az a fontosabb, hogy a karakter lényegét vissza tudja adni? A Michael Jacksonról nemrég elkészült Michael című film érdekes adalékkal szolgálhat a valószínűleg soha el nem dönthető vitához. Így nyilatkozott Antoine Fuqua (Kiképzés, A védelmező 1-3.), a produkció rendezője a film főszereplőjéről: „Elképesztő, hogy teljesen Michael – mondta az Entertainment Weeklynek Jaafar Jacksonról, aki a Pop Királyának unokaöccse. – Pontosan olyan a hangja, a mozgása, a kisugárzása. Tényleg elképesztő… Graham King, a producerünk talált rá, ő is mutatta be nekem, és teljesen padlót fogtam a találkozástól.”

Jaafar a néhai szupersztár testvére, Jermaine Jackson fia. Jermaine a híres Jackson 5 együttes tagja volt, és fia örökölte tehetségét. Jaafar 12 éves kora óta lép fel profi táncosként és énekesként, ami szépen rímel arra, hogy Michael Jackson 11 évesen kápráztatta el először a világot előadóművészként.

A gyerek Michael Jackson megszemélyesítésére is hasonló tehetséget kértek fel: a kilencéves Juliano Valdi játssza a kibontakozó világsztárt. „Ritkán találkozik az ember ennél nehezebb feladattal: a gyerek Michael Jackson megtalálása majdnem kifogott rajtunk – mondta Fuqua. – Hol találunk olyan kisgyereket, aki pont akkora tehetséget és karizmát sugároz, mint a világ legnagyobb előadóművésze? Juliano könnyedén vette ezt az akadályt, ráadásul már egészen kis korában szinte az anyatejjel szívta magába Michael művészetét.”

(Michael – hazai bemutató: 2025. április 17.)