A Rio című animációs vígjáték díszbemutatóján igazi karneváli hangulatban ünnepelt a haza sztárvilág: csinos szambatáncosok, capoeirások és dobosok töltötték meg a mozi színes előterét, a műsort pedig a Megasztár döntőse, a megállíthatatlan humorú Giorgio vezette, aki a film végefőcím-dalának feléneklésében is részt vett. A premieren a fiatalabb korosztály mellett a felnőttek is remekül szórakoztak. A két termes teltházas vetítésre Rákóczi Ferenc, Fábián Anita, Rába Tímea, Janza Kata, Demcsák Zsuzsa, Héder Barna, Elek Ferenc, Joshi Bharat, és Jaksity Kata is elkísérte gyermekét.

Giorgio Kállay Saunders Andrással, Szeleczki Dáviddal, és Patai Annnával közösen nézte meg a Jégkorszak alkotóinak legújabb vígjátékát, amiben ezúttal Azúr, a legviccesebb kék papagáj kalandjait követhetjük nyomon Rio de Janeiro forgatagában. Számukra azért is volt különleges az esemény, mert a filmmel együtt az általuk felénekelt dalt most nézhették meg először teljes egészében. – Nagyon élveztem a közös munkát a többiekkel, mindig is vágytam arra, hogy egyszer egy animációs film betétdalát felénekelhessem – mondta a premier után Szeleczki Dávid. – A film hangulata teljesen magával ragadt, a zenéje, a humora, Rio izgalmas világa. A legnagyobb élmény viszont az volt, mikor az általunk énekelt dalhoz tartozó képsorokat is láthattam.

A mozinézők az egész világon csapatostul szálltak a vetítőtermek felé és mindenütt ugyanaz volt a cél: a Jégkorszak-filmek alkotóinak új, tüzes ritmusú animációs vígjátéka, a Rio 3D (Rio, hazai bemutató: április 21.). A múlt hétvégi amerikai premier rekordot hozott: a film 40 millió dolláros bevétele az idei év legsikeresebb premierjévé tette az Egyesült Államokból Rio de Janeiróba keveredő, elkényeztetett és madárrablók fogságába kerülő papagáj kalandjait. Tegnaptól a hazai mozinézők is megismerkedhetnek Azúrral, Csillivel, és vicces barátaikkal.

IC Press