Batman barátai fellélegezhetnek: a találgatások és pletykák ideje lejárt, a próbafelvételek véget értek, a rendező eredményt hirdetett Selina Kyle, másképpen a Macskanő szerepét Anne Hathaway kapta meg a készülő új Batman-filmben. Hathaway pályája 2009-es Oscar-jelölése óta töretlenül ível felfelé: mostanában a Szerelem és más drogok című merész vígjátékával arat egyszerre hatalmas közönség- és kritikai sikert. E szerepért Natalie Portman-t, Keira Knightley-t, Rachel Weisz-t és Blake Livley-t is ki kellet ütnie a nyeregből.

Batmant, a sötét lovagot természetesen ismét Christian Bale alakítja majd.

Christopher Nolan – akinek 2008-as Batman-rendezése, A sötét lovag jelenleg minden idők harmadik legsikeresebb filmjeként szerepel a mozitörténeti statisztikákban – Tom Hardy-t kérte fel arra, hogy eljátssza Bane, Batman egyik leggonoszabb ellensége, a zenerajongó, szteroidokon élő szörny szerepét, aki a képregényben egyszer már két vállra is fektette a maszkos hőst. Hardy és Nolan nem először fognak együtt dolgozni: a színész az Eredet-ben is fontos szerepet játszott.

A forgatókönyvet a rendező testvére és állandó munkatársa, Jonathan Nolan segítségével írta. A film az egész világon és hazánkban is 2012 júliusában kerül a mozikba.

IC Press