Ez ám a varázslat! Tegnap maga a Warner Bros. Pictures elnöke tette közzé, melyik színészt éri az a különleges megtiszteltetés, hogy eljátszhassa az ifjú, még szakálltalan Dumbledore-t a Legendás állatok és megfigyelésük új részében. A fiatal mágust, akit még nagyon sok választ el attól, hogy Roxfort igazgatója legyen, Jude Law kelti majd életre.

A 45 éves angol színészt legközelebb egy másik varázserejű király szerepében láthatjuk: Guy Ritchie Arthur király rendezésében (King Arthur: Legend of the Sword, hazai bemutató: május 11.) a száműzött uralkodó legnagyobb ellenségét, Vortigernt játssza.

Új szerepében viszont a varázslók felsőbbrendűségének hirdetője, a gonosz Gellert Grindelwald kortársát, a varázslóiskola kezdő tanárát alakíthatja majd, aki persze egészen másképpen gondol mágusok és muglik együttélésének lehetőségeire.

A Legendás állatok és megfigyelésük, J. K. Rowling első saját forgatókönyve hosszú szünet után vezette vissza a rajongókat a varázsvilág különleges kulisszái közé. A film tavaly elbűvölte az egész világot, és több mint 813 millió dollár bevételt gyűjtött. Az új részt ismét Rowling írja és David Yates rendezi: ő a Legendás állatok mellett az utolsó négy Harry Potter-film készítését is irányította. A forgatás idén nyáron kezdődik, a bemutatóig 2018 novemberéig kell várnunk.

IC Press