Ha lett volna még olyan csúcsa Brad Pitt pályájának, amit nem ért el, már oda is eljutott. A színész a múlt héten megkapta az egyik legnagyobb elismerést, ami a szakmájában lehetséges: az Amerikai Filmakadémia a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra jelölte a Benjamin Button külön élete (The Curious Case of Benjamin Button, hazai bemutató: február 5.) című filmben nyújtott alakításáért. A szinte az egész huszadik századot felölelő (összesen 13 Oscar-jelölést begyűjtő) történetben Pittet aggastyánként és kamaszként is láthatják a nézők – talán a jelölők is ezt a színészi és maszkmesteri bravúrt értékelték.
Úgy tűnik, egyedül maga Brad Pitt nem lelkes a jelölés miatt. Legalább is egyik legutóbbi nyilatkozata azt sugallja, nem kavarta fel túlságosan a megtiszteltetés.

– Én azt hiszem, nekem már nem kell semmit bizonyítanom – nyilatkozta a színész. – Nem érdekel, mekkora a filmjeim bevétele, nem bújom folyton az internetet, hogy megtudjam, mit szólnak a kritikusok. Abban hiszek, hogy ami engem érdekel, az majd másokat is érdekelni fog, és lesznek, akik szívesen nézik. Nem bevételben mérem a sikert, tulajdonképpen jó ideje azt csinálom, amit akarok. Amíg a Benjamin Button-t forgattuk, sok mindent megtanultam magamról és a világról: vagyis nekem sikeres volt. Ennyi. Ezek után a 13 Oscar-jelölés igazából már nem fontos: persze azért mindenkinek gratulálok.