Dolgozott már együtt Brian De Palmával, Tim Burtonnel, Martin Scorsesevel, és most Luc Besson kamerája mögé állt a mindig gyönyörű Michelle Pfeiffer. És nem is akármilyen szerepben láthatjuk viszont! Legújabb filmjében, a Vérmesékben (16) egy kőkemény maffiózó feleséget alakít, aki mindent megtesz azért, hogy összetartsa a gengszterek elől menekülő családját, és hogy az idegenkedő kisváros lakói elfogadják fura famíliáját. Imádja a férjét, és a gyerekeit, amit a tehetséges színésznőről is elmondhatunk, aki boldogan éldegél párjával és két gyermekével Los Angeles-i házukban. Azonban Maggie egy teljesen más karakter, mint Michelle, és talán emiatt is élvezte annyira a színésznő, hogy szabadon robbangathat, vagy csípős megjegyzéseket tehet a filmbeli szomszédokra. De ami miatt igazán imádta ezt a szerepet Michelle Pfeiffer az nem más, mint a Nagymenő, a Dühöngő bika, a fiatal Vito Corleone, azaz Robert De Niro.

vermesek-4

Michelle már szerepelt korábban De Niroval közös filmben, bár közös jelenetük még nem volt. Nem úgy, mint most! A két színész között izzik a levegő: szenvedélyesek, vehemensek, és jól megmondják a magukét a másiknak. Néha persze lehordják egymást a sárga földig, de az is biztos, hogy bármire képesek a családjukért…

Pfeiffer egy interjú során az újságíróknak azt is elárulta, hogy már nagyon régóta vágyott erre a közös munkára. Még csak 22 éves volt, amikor a Dühöngő bika meghallgatására jelentkezett, és bár a szerepet akkor nem kapta meg, mindent megtett azért, hogy De Niro felfigyeljen rá. „Még sosem meséltem ezt neked?” – fordult Pfeiffer De Niro felé az interjú közben. ’ A Dühöngő bika meghallgatásán találkoztunk először, de biztos nem emlékszel már rá. Nagyon csitri voltam még akkor.’- mesélte nevetve Pfeiffer. ’Mindenáron meg akartam kapni a szerepet, és próbáltam feltűnést kelteni, de még csak észre sem vettél. Jó sokat kellett várnom, hogy ez a románc beteljesüljön.’

És hogy vajon Pfeiifer miért robbantja fel a kisváros élelmiszerboltját, vagy De Niro miért veri péppé a vízvezetékszerelőt az hamarosan kiderül minden néző számára! Luc Besson és Martin Scorsese fekete komédiája, a VÉRMESÉK szeptember 26-tól a mozikban.

Egy izgalmas feliratos összeállítás, amiben a filmről, és a karakteréről is mesél Michelle Pfeiffer, és filmből is láthatunk részleteket:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aDzAwJkItc8[/youtube]