A Budapest Rooftop Cinema idén hetedik alkalommal nyitná meg kapuit: az Európa legnagyobb tető(kert)moziját üzemeltető csapatunk azonban – ahogy azt Ti is tudjátok – a tavalyi évben a Corvin Club bezáratása miatt önhibáján kívül, de azonnali hatállyal költözni kényszerült. A mozi 2018 nyarának második felében a Corvin Plazaban Budapest Rooftop Cinema „Special Edition” néven folytatta munkáját – idén azonban itt sem kezdhetjük meg tevékenységünket. 

Budapest Rooftop Cinema
Budapest Rooftop Cinema

A tárgyalások elkezdődtek, társaságunk konkrét programmal és a tavalyi évben megszerzett tapasztalatokon alapuló bővített és komplex koncepcióval készült – a Plaza azonban egy másik szolgáltatóval egyezett meg. A Kultik Mozihálózat Kultik Sky Cinema néven indítja a helyszínen moziját, melynek koncepciója kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit mi dolgoztunk ki: az általunk tervezett fejlesztéseket – amelyeket természetesen megosztottunk a plaza üzemeltetéssel is –- most ők megpróbálják ugyanúgy megvalósítani, mintegy „kimásolva” a tervezetünk minden lényegi elemét: a terasz födém korlátozott terhelhetősége miatt idén felfújhatós mozivászonnal készültünk, valamint fix gépházat is kialakítottunk volna, hogy a nézőtér ezáltal még nagyobb és kényelmesebb legyen, így a lehető legtöbb napágy férjen el a tetőteraszon. A bevásárlóközpont a mai napig semmilyen választ, érdemi magyarázatot nem adott arra, mi volt az oka annak, hogy egy ezidáig számunkra teljesen ismeretlen társasággal egyezzen meg a hátunk mögött.

Budapest Rooftop Cinema
Budapest Rooftop Cinema

A Budapest Rooftop Cinema 2013 nyara óta végzi kulturális értékteremtő tevékenységét Budapesten. Egy olyan különleges, egyedi és az országban eddig nem ismert módját választottuk a közösségi szórakoztatásnak, amellyel a klasszikus értelemben vett kertmozik és a város egyedi, legnagyobb tetőteraszát „összegyúrva” létrehoztuk a „Tetőmozit”, egy olyan filmszínházat, ahova a város forgatagából kiszakadva 5 emelet magasságban lehet gyönyörködni a páratlan naplementében, majd megtekinteni egy-egy klasszikus filmsikert vagy akár egy várva-várt filmpremiert. Az elmúlt 7 évünk folyamatosan a fejlesztésekről, bővítésekről és a töretlen fejlődésről szólt, az utóbbi három szezonban már DCP technikával is vetítettünk, az összes országos filmforgalmazóval sikeres együttműködésben vagyunk, számos sikeres premiert tartottak nálunk. A Tetőmozi (Budapest Rooftop Cinema) márka és az ehhez tartozó minden kiegészítő attribútum a saját elképzeléseink alapján jött létre és a saját szellemi termékünk. Rengeteg munka – fejlesztési befektetés, hatalmas beruházás volt ez a részünkről az elmúlt években, sikerességünkre az éves szinten nagyszámú nézőközönségünk és a közösségi média felületeinken több mint 30 000 rajongónk is bizonyíték.

Amennyiben a Kultik Sky Cinema az általunk már bejáratott, megismertetett, jóhírűvé vált szolgáltatást erőfeszítés nélkül utánozza, és márkanevünket, jellegzetes arculati elemeinket az engedélyünk nélkül, megtévesztésre alkalmas módon használja, úgy ezen tevékenységével jellegbitorlást valósíthat meg. Mielőtt azonban emiatt jogi útra tereltük volna az esetet, egy együttműködési tárgyalást kezdeményeztünk, hiszen a mi kész koncepciónk és a tavalyi évben sikeresen üzemeltetett Budapest Rooftop Cinema „Special Edition” vetítéssorozatunk a Corvin Plaza tetőteraszán is arra jogosít minket, hogy partnerként számoljanak velünk, és ne a mi sikereinkre, felépített rendszerünkre alapozva „nyissanak ránk”. Nem engedhetjük, hogy azt az egyedi és általunk megálmodott és az országban egyedüliként képviselt szórakoztatási formát, miszerint háztetőn, tetőteraszon filmszínházként bejegyzett, fedett mozi minőségű vetítőhelyet hozzunk létre, és amelyet az elmúlt majd’ egy évtizedben sikeresen üzemeltettünk, most egy önjelölt „konkurencia” a saját sikereire használja fel.

Mivel mindezidáig a Kultik Mozihálózat tulajdonosai és a Corvin Plaza üzemeltetése elzárkózott az egyeztetéstől, így ügyvédünk a szükséges lépéseket megteszi.

Budapest Rooftop Cinema