Sokáig Uma Thurman volt az egyik húzóneve Oliver Stone Vadállatok című kábítószer háborús akció-thrillerének, ám mire elérkezett az amerikai bemutató, nevének nyoma sem volt a stáblistán. A színésznő összes jelenetét kivágták a filmből. Miért? A válasz egyszerű: bár fontos momentumokkal gazdagította volna a produkciót, jelenetei nem fértek bele a játékidőbe. Oliver Stone-éknak így is rengeteg fejfájásába került, miként adaptálják Don Winslow bestsellerét. – Iszonyú sokat kellett vágnunk, mert a könyvben 120 jelenet van, a filmbe viszont csak 30 fért bele, és még így sem lett valami rövid – magyarázza Stone.

            Uma Thurman a főhősnő, O (Blake Lively) anyját alakítja az eredeti változatban. Lively nagyon sajnálja, hogy a karakter teljesen kimaradt a filmből, mert segített volna jobban megérteni O motivációit. – Az én karakterem teljesen szabad szellemű lány, két pasival él együtt, füvezik és senki nem parancsolhat neki – mutatja be O-t Lively. – Ez a lány jórészt azért lett ilyen, mert a szülei elváltak, és az anyja, akit Uma játszik, világgá ment, csak pár évente bukkant fel rövid időre a gyereke életében. Ez nagy trauma volt O számára, ugyanakkor üzenet is arról, mit jelent szabadnak lenni.

            Thurman kivágásával Stone lemondott egy nagy poénról. A filmben John Travolta korrupt kormányügynököt játszik, és vicces lett volna újra együtt látni Umával – a Ponyvaregény óta nem volt közös filmjük. A mexikói drogkartell főnökét alakító Salma Hayek egyébként pont olyan Kleopátra-frizurát visel, mint Uma a Ponyvaregényben, de lehet, hogy ez csak véletlen.

            Stone mellékesen utalt arra, nem kizárt, hogy a moziverzióból kivágott jelenetek visszakerülnek a filmbe, amikor megjelenik DVD-n és Blu-rayen.

            (Savages – hazai bemutató: 2012. október 4.)