„Filmünk Stephen életének csak kicsit több mint a felével foglalkozik – von mérleget Anthony McCarten. – Amit róla és Jane-ről tőlük maguktól tudunk, az ennyi: nagy szerelembe estek, hatalmas megpróbáltatásokon mentek keresztül, ami próbára tette szerelmüket, felnevelték a gyerekeiket, és végül óriási változással kellett szembenézniük, amit közösen dolgoztak fel. Nem tipikus hollywoodi ’boldog befejezés’, de kétségtelenül hepiend.”

„Jane egyáltalán nem szentimentális alkat – mondja James Marsh rendező. – Olyan filmet akartam csinál, ami hozzá hasonlóan kemény és precíz. Nem akartam kihagyni, milyen hullámvölgyek következtek be a házasságukban vagy hogy milyen gyötrelmeket okozott a betegség, éppen azért, mert ezek teszik ennek a szerelmi történetnek a tanulságát olyan méllyé és felemelővé.”

A mindenség elmélete-07

„Ez a két rendkívüli ember a szerelmet és a világegyetemet egyaránt górcső alá vette –  hangsúlyozza Lisa Bruce producer. – S végül megtalálták azokat a válaszokat, amiket kerestek, amikor a csillagok távolába és önmagukba tekintettek.”

A mindenség elmélete mától a mozikban!