Rabszolgából elnök lesz: Amerikában ez is megtörténhet – persze csak a mozikban. Jamie Foxx felszabadított rabszolgát fog játszani Quentin Tarantino most készülő új filmjében, a Django elszabadul-ban (Django Unchained, hazai bemutató: 2013 eleje), aki egy fejvadász-fogorvos segítségével (Christoph Waltz) kitanulja a gyilkolás művészetét, hogy bosszút állhasson felesége elrablóján, akit viszont Leonardo DiCaprio alakít.

django_elszabadul-6

És Foxx idén nyáron nem vesz ki szabadságot. A Variety című filmes szaklap híre szerint a Django befejezése után azon nyomban dolgozni kezd a világot legtöbbször elpusztító rendezővel, Roland Emmerich-hel, és az augusztust már a White House Down című akciófilm forgatásán tölti.

A történetben egy terrorszervezet emberei elfoglalják a Fehér Házat, és túszul ejtik a benne lévőket. A főhős a titkosszolgálat egy embere (Channing Tatum), akire az elnök megmentését bízták. A megmentendő elnököt valószínűleg Jamie Foxx alakítja majd.

A színészt komolyan érdekli a szerep, de a szerződést még nem írta alá – a tárgyalások azonban folynak, és Emmerich elszánt: Foxx-szal vagy nélküle, 2013 végére elpusztítja a Fehér Házat.

IC Press