Egy színésznek sokféle tehetségre van szüksége. Nicholas Hoult, mindössze 23 éves, de már a legnagyobb költségvetésű, legmenőbb filmek sztárja. És ehhez nemcsak az kell, hogy a férfias határozottságába bőven vegyül kisfiús báj, hogy minden akciójelenetbe élvezettel veti bele magát, és hogy van humorérzéke. Az is fontos, hogy mindig ráérez, miből lesz a siker: ezért szerepel vagy négy franchise-filmben – olyan produkcióban, aminek szinte biztosan lesz folytatása.

Nemcsak az X-Men sorozat ilyen, melyben ő volt Hank McCoy, vagyis Bestia. 2010-ben már A titánok harca-ban is felbukkant, ott Eusebiost alakította, és legalább ilyen izgalmas, hogy a 26 évnyi szünet után folytatódó Mad Max-sorozat új részében a Tom Hardy által megformált Max legjobb barátját keltheti életre.

Ezek után nem csoda, hogy Nicholas Hoult Bryan Singer családi fantasyjében, Az óriásölő-ben (12) (Jack, the Giant Slayer, hazai bemutató: március 28.) is szívesen vállalta el a főszerepet: biztosra veszi, hogy ennek a filmnek is lesz még folytatása.

– Ez a film tuti siker, a főszereplői nagyon jó fejek, és a fantáziavilág, ahol játszódik még nagyon sok történet helyszíne lehet – nyilatkozta Hoult az újságíróknak, amikor a film kedd esti, hollywoodi gálapremierjére érkezett. – Amikor a forgatás végén kezet ráztam Ewan McGregor-ral, azt mondtuk egymásnak: felesleges nagyon búcsúzkodni, hamarosan úgyis folytatjuk.

IC Press