Tom Cruise ezúttal is maga vállalta a kaszkadőrmutatányokat a Mission: Impossible új részében – az ezt bemutató magyar feliratos videó így kezdődik: Miért tűnnek igazinak a kaszkadőrmutatányok? Mert igaziak.

https://youtu.be/t-O3lDSGxwU

Az A400-as oldalán csimpaszkodva

Sokan úgy gondolták, hogy a film nyitójelenetében látható kaszkadőrmutatvány akkora lehetetlenség, hogy csak számítógépes trükkel lehetett létrehozni. A sorozat szellemiségéhez méltón azonban a jelenet 100 százalékosan valódi, egyedülálló élményt kínálva a közönségnek.

A jelenetben Ethan Hunt felszáll egy repülőre – de nem beszáll, hanem megkapaszkodik egy A400-as óriás katonai szállítógép külső burkolatában, miközben a repülő meredeken emelkedik. „Ha gépen ülök, mindig azon morfondírozom, milyen lehet kint lenni a szárnyán” – árulja el Cruise. Hát most volt alkalma megtapasztalni.

Minden követ meg kellett mozgatni ahhoz, hogy a stáb egy eredeti A400-ast használhasson. A következő óriási kihívás az volt, hogy Cruise-t ügyesen hozzádrótozzák a géphez a veszélyes mutatvány kivitelezése érdekében. A menetszél olyan nagy volt, hogy külön lencsékkel kellett védeni Cruise szemét, különben nem tudta volna nyitva tartani őket.

Tom Cruise nyolc alkalommal hajtotta végre a veszélyes mutatványt, hogy a rendezőnek elegendő nyersanyag álljon rendelkezésére a jelenet tökéletes összevágásához.