Ajánlott viselkedési szabályzat a nézőknek

Nem látok semmit, itt kell telefonálni, most minek kommentálja a filmet, tényleg betegen jött be a moziba…. és még számtalan apró dolog, amitől úgy érzed a mozi kidobott pénz volt az ablakon. Nem lehet mindig szerencséd, minden filmen van valaki, aki nem tud viselkedni…

mr-bean-a-moziban

Azoknak, akik a mozit választják kikapcsolódásnak, számolniuk kell azzal, hogy ez egy csoportos program, hiszen a hatalmas teremben valószínűleg nem egyedül ülnek majd. Ezzel együtt jár az is, hogy lesznek olyanok, akik nem megfelelően viselkednek a film alatt, és a te élményedet rontják el. Vannak nagyon kínos helyzetek, és vannak, olyan alkalmak mikor azt kívánod, bár inkább otthon maradtál volna egy vödör jégkrémmel a tv előtt.

Mit ne tegyünk a fények lekapcsolódása után?

Miután a film elindul, és a terem elsötétül a telefon, mint tárgy tabu téma. Nincs is annál kínosabb, mint mikor melletted valaki még elsutyorogja a bevásárló listát a vonal túl végén lévő embernek, vagy megírja az esti buli helyszínét smsben. Persze, ha valaki két percenként kikapja a telefonját a zsebéből, azért, hogy ellenőrizze az időt, és minden alkalommal az arcodba világít, az is elég idegesítő.

Vannak a non-stop kommentálók, akik mellett lehetetlen filmet nézni, és nem is éri meg oda ülni. Ilyenkor a villany leoltása után érdemes odébb helyet keresni, ha lehet. Miért van szükség arra, hogy minden egyes képkockát kielemezzen a mellette ülőnek, és a poénokon vihorásszon is? Sem ő, sem a mellette ülő, és úgy egyébként senki nem tudja ilyenkor a filmet élvezni.

[youtube]http://youtu.be/7U-J3NnHvJ4[/youtube]

Amiről nem tehet a néző

Vannak olyan zavaró dolgok, amik ellen nem hat az, ha rászólsz a melletted ülőre. Ilyen az, amikor valaki köhög vagy tüsszög, illetve folyik az orra és szipog. Ez nem csak a mellette helyet foglalónak zavaró, hanem az egész sornak is. Lehet, hogy amikor meg vagyunk fázva akkor nem a mozi a legjobb program. Általában, ezek az emberek próbálnak diszkrétek, lenni, és minél kevésbé zavarni a többi nézőt, mert ők is érzik, hogy élvezhetetlenné teszik a filmet.

Voltak, vannak és lesznek olyan emberek, akikkel a legkevésbé sem élvezetes egy mozi teremben ülni. Kis odafigyeléssel, ezeknek a problémáknak a 90 százaléka megszüntethető lenne, de általában nem szoktunk odafigyelni embertársainkra. Tíz előadásból legalább nyolcon vagy egy valaki, aki idegesíti a többi embert….

Horváth Nikolett