Azok, akik a nagyobb városokban élnek hozzá vannak szokva, ahhoz, hogy van mozi a környékükön, vagy legalábbis minimális utazás után beülhetnek a kedvenc filmjükre.

Budapesten, már majdnem mindegyik plázában találunk multiplexet, ahol megnézhetjük a legújabb filmeket. A fővárosban élők vannak a legszerencsésebb helyzetben. Mi van azokkal a kis falvakkal, amitől minden mozi több száz kilométerre van? Csak azért, mert éppen oda született valaki neki nem jár a legújabb film?

mozgó mozi

A mozgó mozi ezt a problémát hivatott megoldani. Egy „autóba csomagolt mozi” járja az országot, és kis településeken szerveznek vetítéseket, általában a művelődési központokban. A régi időkre emlékeztet, amikor egy utcában még csak egyvalakinek volt tévéje, és az összes szomszéd egy nappaliba zsúfolódva nézte az aktuális műsort.

Nem rossz az elgondolás, hiszen a kisebb falvakban mindenki ismer, mindenkit, így nem okoz gondot egy közös filmnézés

Összegyűlik a falu apraja nagyja és megnézik, az éppen aktuális slágerfilmet, amit egy csúcs modern 3D-s mozi vetítővel vetítenek le.Egy napot egy településen töltenek el, ahol több film közül is választhat a közönség, ezzel teljesen megteremtik egy budapesti multiplex élményét. A jegyárakat tekintve, körülbelül ugyanolyan szinteken mozognak, mint a rendes mozikban, talán egy kicsivel olcsóbb.

mozgo-mozi-baja

Bajai mozinézők

Újra moziélmény Baján!

Egy mozi, ami házhoz megy légyen a falud bárhol az országban, és nézd meg te is a legújabb mozifilmeket. A mozgó mozival családias hangulatban élheted át a nagyvárosi élményeket, és nézheted 3D-ben is a kedvenceidet.

További infó a Mozgó moziról: www.mozgomozi.hu

 

Horváth Nikolett