Második alkalommal került megrendezésre az Appra Magyar! okostelefon alkalmás verseny. A tavalyi sikeres verseny lebonyolítása után az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) alkalmazásfejlesztő versenyén idén közel 100 magyar fejlesztésű alkalmazás nevezett.
A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) védnökségével rendezett verseny célja a legkiválóbb magyar alkalmazásfejlesztői teljesítmények elismerése és a tudatos mobileszköz-használat terjesztése. Az idei kiírásban négy kategóriában – életmód, szórakozás, üzleti, kereskedelmi – keresték a legjobb alkalmazást, illetve Az Év Alkalmazását: a legjobb platformfüggetlen applikációt, valamint könönségdíj is átadásra került. A verseny 2014. október végén indult, a versenyre nevezett alkalmazásokra 2015. január 21-ig lehetett szavazni az Appra Magyar! weboldalán.

appra_magyar

A közönség szavazáson idén az ingyenesen elérhető Mozi Mánia iOS alkalmazás kapta a legtöbb voksot, több mint 5800 felhasználótól érkezett szavazat az alkalmazásra. Olyan alakalmazásokat sikerült megelőzni, mint a Traffi Hunter, amely több százezres letöltéssel büszkélkedhet, vagy az innovatív Számlázó App. Az ünnepélyes díjátadót 2015. január 21-én a Telenor Okostelefon Akadémai 8.0 – Ötlet keretén belül rendezték. Az Appra Magyar! Közönségdíját Gaál Csaba a Core Venture Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója adta át, ifj. Demeter Zoltánnak, a Mozi Mánia app projekt managerének.

appra_magyar-02

A díjátadó után Orbán Balázs, a Mozi Mánia iOS app fejlesztője elmondta, hogy a Mozi Mánia app iOS verziója 2013. augusztus végén jelent meg az App Store áruházban. Az első évben a fejelsztési munkákat Velekey Patrik végezte. Balázs 2014. nyarán csatlakozott a Mozi Mánia csapathoz, 2014. szeptemberében megjelent Mozi Mánia iOS app 3.0 verziója már az ő munkája.
” Az alkalmazás számos funkcióval van felvértezve, amit egy igazi mozirajongó elvárhat egy apptól 2015-ben. Az alkalmazás fejlesztése nem áll meg, a következő, 3.1 verzió 2015. február 11-én jelenik meg, egy új funcióval bővítve az appot. Az új funckió reményeink szerint sikert arat a felhasználók körében, hiszen Magyarországon először teszünk elérhetővé háttérkép letöltési lehetőséget a közelmúlt népszerű mozi filmjei témában. Reményeink szerint a hazai film forglamazók felismerik az új funkcióban rejlő marketing lehetőségeket, és támogatják azon törekvésünket, hogy teljes mértékben kiszolgálja a hazai filmrajongókat a Mozi Mánia app. Ráadásul a háttérkép letöltést a Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja, Miklósy Zoltán rendezésében készült magyar animációs film közelgő mozipremerjéhez igazítottuk. A Vertigo Média Kft forgalmazásában 2015. február 26-tól a hazai mozikba kerülő animációhoz számos háttérkép elérhető lesz az appban, iPhone 4, iPhone 5, valamint az iPhone 6 és iPhone 6+ készülékekhez.

ifj. Demeter Zoltán hozzátette: „Hatalmas eredménynek tartom, hogy egy szűk két évvel ezelőtti ötletből a mai napra valós közönségsiker kerekedett. Külön öröm, hogy az alkalmazás indulásnál a Lurdy mozi vezetősége felismerte az akkor még szárnyát bontogató projektben a lehetőségeket. Maximálisan támogatják a mai napig minden olyan kezdeményezésünket, ami segíthet abban, hogy a nézőket becsábítsuk a moziba. Ugyan ez mondható el számos hazai forgalmazóról, az imént említett Vertigo Média Kft mellett a Mozinet, a Cinetel, valamint a Big Bang Media kapcsán is, hiszen partner oldalaink, mint a MoziStar, az FPortál, a Premier MoziMagazin, a Hetedik Sor, a Siba Média, a MoziNéző, a FilmDroid bevonásával rendszeresen szervezhetünk premier előtti vetítéseket. A mostani díj jelzés értékű, hiszen ebben benne van a teljes magyar mozis szakma elismerése is, képzeletben szeretnénk megosztani minden szakmabelivel a rangos elismerést.” – A 2015-ös tervekről Zoltán elmondta: „Rengeteg a feladat, elsőként az Android verzió átalakítása következik, majd az alkalmazás számára kritikákat készítő Szerintünk Blog közreműködésével egy izgalmas, új projektet indítanánk el. Szóba került már a Windows Phone platformon való megjelenés is.”

Balázs és Zoltán, valamint a Mozi Mánia projekt összes tagja köszönetét fejezte ki a szavazásban résztvevőknek.