avagy, miket láthattunk 2015-ben a mozikban?

Hamarosan itt az év vége. Újraéljük és letisztázzuk a múltat, majd kíváncsian várjuk az elkövetkezendő 2016-os évet. Miért ne tehetnénk meg ugyanezt a filmekkel is?

Januárban csak özönlöttek a bombasikernek számító filmek a mozikban. Ilyen volt a Kódjátszma Benedict Cumberbatch főszereplésével, aki szokásosan brillírozott és még egy Oscar-jelölést is kapott, de szerencsétlenségére Eddie Redmayne, a Mindenség elmélete (Elmélkedés a Mindenség elméletéről)című film jelöltje elkapkodta előle a díjat.  Mindkét alkotás szintén jelölve volt az Oscar legjobb film kategóriájában, de Alejandro G. Iñárritu filmje, a Birdman végül mindenkit levett a lábáról. A hónapban még Johnny Deppet láthattuk bohóckodni Mortdecai elszegényedett lordjaként és később a Vadregény „Piroskazabáló” farkasaként.

mozifilmek-2015

Mozifilmek 2015-ben

Februárban került mozikba az Amerikai mesterlövész, aminek nagy esélye volt az Akadémia elismerésére, még jelölést is kapott, de sajnos nem számoltak a Birdman sikerével, így hoppon maradtak, pedig Clint Eastwood és Bradley Cooper kitettek magukért. A szürke ötven árnyalata sokaknak csalódás, másoknak megkönnyebbülés volt a könyv után. Egy sikeres filmet sokszor szeretnek folytatni az alkotók, akkor is, ha thrillerről van szó. A Fekete ruhás nő 2 újra sikeresen megborzongtatta az arra vágyókat, már a kicsi Harry Potter nélkül.

Március a gyerekeknek nem csak a tavasz kezdete volt az idén, mert a Jégvarázs is a mozikba került. Mindenki érti, ha azt mondom, egy tipikus Disney meséről van szó: éneklő szerelmesek, egy átkozott hercegnő, egy cuki mellékszereplő, aki csak azért kell, mert cuki és rengeteg elolvadni-nem-akaró jég.

Áprilisban Paul Walker halálos filmsorozatának legújabb részét láttuk, a Halálos Iramban 7-et, aminek a bemutatóján, a 2013 őszén elhunyt színész sajnos már nem lehetett jelen.

MadMax_YT_1280x720_2

Annyian várták már, hogy láthassák, és íme, májusban kijött a Mad Max: A harag útja, ami (finoman szólva) kihagyhatatlan. Marvel hőseink visszatértek bosszút állni, de már nem csak egy külső ellenséggel kell megküzdeniük. A Bosszúállók 2 óriási élmény szerzett a rajongóknak. Ezek mellett még kijött a Tökéletes hang 2, a Bazi nagy francia lagzik, valamint a Disney élőszereplős filmje, a Holnapolisz, egy „sármos férfival” a stáblistán, akinek ismertebb neve George Clooney. Folyt.köv.