Moziba kerül a Nomen est Omen alkotóinak legújabb filmje. Maradva a latin mondásoknál, az új film címe: Deus ex machina. Akik az elsõ film groteszk humorát és abszurd dramaturgiáját várják, azoknak (kellemesen) kell majd csalódniuk, az alkotók ugyanis ezúttal egy logikusan felépített bűnügyi történetet vittek vászonra, mely azonban nem nélkülözi a parodisztikus elemeket. A film a Budapesti Függetlenfilm Fesztiválon elsõ díjat, az Országos Függetlenfilm Fesztiválon pedig közönségdíjat kapott.

Első vetítés: 2007. szeptember 7., szombat, 19 óra, Tabán mozi

A krimi helyszíne London, 2007. A városban pszichopata gyilkos szedi áldozatait. Az áldozatokban a közös, hogy mindegyikük szappanopera-rajongó és minden este ott ülnek a képernyõ elõtt, amikor az új sikersorozat, a „Szerelmes könnyek” fut. A gyilkos mindig az adás közben csap le, ettõl remélve, hogy elveszi a nézõk kedvét a további tévézéstõl. De vajon a londoni lakosokat tényleg meg lehet ennyivel félemlíteni?

Miközben Bill rendõrfõnök (Isépy Tamás) barátjával, a könyvtáros Jackkel (Szamosi Ferenc) és a csinos egyetemistával (Kulcsár Tamara) az ügyben nyomoz, Jack egy több mint kétszáz éves rejtélyre bukkan, melynek szálait Sherlock Holmes-i logikával próbálja felderíteni.

A film költségvetése még az elõzõ filmét is alulmúlta, a Deus mindössze 40 ezer forintba került és ebben benne van egy levágott fej 15 ezer forintos bérleti díja is. A filmhez sikerült technikai szakik segítségét is megnyerni, a Zenéért és a hangért Nagy Lajos, a kameramunkáért pedig túlnyomórészt Kósa László volt a felelõs.

Az amatõrökbõl álló színészi gárda olyan profikkal egészült ki, mint Koltai Judit, Kulcsár Tamara, Borbély Zoltán és a színházigazgató-rendezõ Karinthy Márton.

A filmet a Tabán és a Bem mozi tűzi műsorára. Az elsõ vetítés: szeptember 8., szombat este 7 óra, Tabán mozi. A film hossza 73 perc.

Kísérõfilmként a „Kedvenc esernyõ” c. díjnyertes rövidfilm fut.