Csütörtöktől minden álmodozó gyermek és felnőtt szívét elvarázsolja egy távoli fantasztikus bolygó csupaszív aprócska teremtménye, Münó, a holdbéli manó (12).

A kis kék teremtmény intergalaktikus útján a magyar mozikat is célba vette, hogy megmutassa bátorsággal, hősiességgel, és hittel még a Holdat is újra lehet faragni az álmok világában. Több szerencsés meserajongó már hétfőn együtt izgulhatta végig a Münó, a holdbéli manó premier előtti vetítésén, hogyMünó, a Hold ôrzôje és barátai hogyan néznek szembe a gonosszal és szerzik vissza az ellopott Napot, hogy aztán visszaállítsák az egyensúlyt a nappalok és az éjszakák között.

Az izgalmas kalandokban bővelkedő 3D-s animációs családi film fantasztikus látványvilágát a hazai sztárok is kíváncsian várták. A Hooligans frontembere Kiss Endi két kislányával érkezett a moziba, akiket már a mozi előterében elvarázsoltak a mese bűbájos karakterei. Szulák Andrea kislányát, Rozinát kísérte el, Oláh Gergő két gyermekével, Gesztesi Károly Panka lányával érkezett a családi vetítésre. Görög Zita Lottival és Milánnal ült be Münó nagy kalandjára. Zita a vetítés után elmesélte, hogy a gyerekeknek Münó tetszett a legjobban és az önfeláldozó öreg holdőr, Foszfó. „Ez a mese remek példa a gyerekek és a felnőttek előtt is. Eszünkbe juttatja mekkora hatással vagyunk a világra a tetteinkkel, gondolatainkkal. Rég láttam ilyen szép történetet, ami egyszerre megható és elgondolkodtató.” Zita azt is elárulta, hogy sokat beszélgettek a gyerekekkel a vetítés után a karakterekben végbe menő változásokról, hiszen igazából mindenkinek az a törekvése, hogy jobbá váljon.

A kis Münó, nevéhez és színéhez hűen a Kék Hold havában hódítja meg a hazai nézőket. A két és fél évente bekövetkező érdekes jelenség során egy hónapra két telihold esik, így Münó majdnem napra pontosan a második teliholdkor érkezik meg a mozikba. Már csak párat kell aludni, és az apró kék holdbéli manó minden film-, és meserajongó szívébe belopja magát. A Münó, a holdbéli manó július 30-tól 3D-ben is a mozikban!