„Büszkék vagyunk rá, hogy a Nader és Simin – Egy elválás története című film a legjobb nyitónapot produkálta az iráni filmek közül Franciaországban. Bemutatója után egy héttel 151 217 néző látta, ami történelmi jelentőségű eredmény a nem francia nyelvű művészfilmek között. A filmet 105 kópián, mozivásznanként 1440 nézővel mutatták be.” – az európai forgalmazó Memento Films közleménye szerint.

A Nader és Simin – Egy elválás története fantasztikus fogadtatásban részesült Párizsban mind a sajtó mind a közönség részéről. A legnézettebb lett hétfőn és kedden, de a legtöbb fővároson kívüli vetítésen is az első helyre került.

A legtöbb vetítés teltházzal ment a múlt hétvégén is. A nemzeti ünnep ellenére a film nézettsége az első öt napban alig csökkent. A pozitív szájpropaganda jót tett a filmnek, sok helyen tapsoltak a film végén, ami a párizsi mozikban nem szokásos.

A francia forgalmazó folyamatosan emeli a kópiaszámot, a második héten 57 kópiával többet küldött a mozikba. A film remélhetőleg pár héten belül eléri a 250 kópiaszámot. A jövő héttől jelentős reklámkampánnyal indul 36 városban a Francia Nemzeti Moziünnep, ami minden valószínűség szerint tovább emeli a nézőszámot.

A filmet Magyarországon a Mokép – Pannónia Kft. forgalmazza. A bemutató előreláthatólag augusztus 25- én lesz.