Az Utazás a rejtélyes szigetre (Journey to the Mysterious Island, hazai bemutató: február 23.) az év egyik legsikeresebb családi kalandfilmje. Az USA-n kívüli piacok egyesített sikerlistáján már a múlt héten megszerezte az első helyet, és ezen a héten sem engedte, hogy versenytársai kiszorítsák. 43 országban immár több mint 130 millió dollárért váltottak rá mozijegyet: vagyis csupán néhány nap van hátra, míg felül nem kerekedik a szintén nagyon nagy sikerű első részen, az Utazás a Föld középpontja felé-n.

A 3D látványon, a gigászi sárkánygyíkokon, tengeralatti harcon, aranyhegyen és óriásdarazsak meglovagolásán meg a szereplőgárdán, Dwayne Johnson-on és Michael Caine-en kívül a filmnek van még egy különlegessége: itt látható utoljára hosszú hajjal a film egyik ifjú sztárja, a HSM-filmekben világhírűvé vált Vanessa Hudgens. Az ifjú színésznő egy új filmszerep kedvéért mondott le a védjegyévé vált hullámos fürtökről, de már megszokta a sportosabb frizurát.

– Nekem is nagyon hiányzik a hajam – nyilatkozta Hudgens, aki az Utazás-ban rettenthetetlen kalandort alakít. – De már egészen belenyugodtam a változásba. Sőt, azt hiszem, egy ideig nem is növesztem vissza a régi frizurámat. Élvezem, hogy végre nem látszom annyira kislányosnak.

IC Press