Elsöprő siker övezte Szász János legújabb filmjének díszbemutatóját az Uránia Filmszínházban. A nagy füzet című film szeptember 19-től érkezik az országos mozi hálózatokba.

A hétfő esti premieren közel 450 vendég előtt vette át Szász János a Karlovy Vary- Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Kristály Glóbuszt. A díjat a rendező A nagy füzet két főszereplőjének, Gyémánt Andrásnak és Gyémánt Lászlónak ajánlotta.

Fotó: Telekdi Zsolt — itt: Uránia Nemzeti Filmszínház.

Fotó: Telekdi Zsolt — itt: Uránia Nemzeti Filmszínház.

Szász János filmje a Kossuth-díjas magyar származású svájci írónő, Agota Kristof közel negyven nyelven megjelent világhírű kultuszregényéből készült, és Karlovy Vary-ban a Nemzetközi Filmfesztivál versenyfilmjeként debütált, ahol elnyerte a Kristály Glóbusz fődíjat. A filmet Oscar díjra nevezi a magyar jelölő bizottság.

A film országszerte 25 moziban lesz látható szeptember 19-től, multiplex és artmozi hálózatokban egyaránt, és egyes mozikban angol felirattal is elérhető lesz.

A nagy füzet háborús film háború nélkül, egy történet ártatlan, de kegyetlen gyerekekről, akik nem tisztelnek semmilyen erkölcsöt. Egy kiskorú, gyilkos természetű fiú ikerpár története. Két test, egy szellem; két test, egy akarat. Ugyanúgy beszélnek, befejezik egymás mondatait, mindig ugyanazon a hullámhosszon vannak. Amit egyikük kigondol, a másik megteszi. Amikor ölnek, az igazságért teszik. Két test, egy lélek. Minden porcikájukkal vették az ikrek, hogy mit forgatunk, mi a történet mélység-élessége. Remek színészeim voltak.” – Szász János

A díszbemutatóról készült képek megtekinthetőek a film facebook oldalán:

https://www.facebook.com/anagyfuzetofficial