Beköszöntött az ősz, szokás szerint megkezdődtek a találgatások, mely filmek, alkotók, színészek kapnak majd Oscart. A Steve Jobsról szóló új produkciót már most a komoly esélyesek között emlegetik, több kritikus szerint megkaphatja a legjobb filmnek járó aranyszobrocskát. Erre az a garancia, hogy Aaron Sorkin (Közösségi háló, Az elnök emberei) írta a forgatókönyvet, Danny Boyle a rendező (Trainspotting, A part, Gettómilliomos), a főszereplők pedig Michael Fassbender és Kate Winslet. Aki már láttta a filmet, szuperlatívuszokban ír róla.

„Ez a film olyan, mint maga Steve Jobs, az ember: elképesztően briliáns, amikor éppen nem töri össze a szíved.” – foglalta össze a lényeget a filmről David Ehrlich, a Time Out New York ítésze.

„Olyan lendületes és okos, hogy a Közösségi háló óvodás mesének tűnik mellette.” – Rodrigo Perez, The Playlist.

Steve Jobs-film-4

„A film azonnal magas sebességbe kapcsol, és Danny Boyle lendületes rendezése jól kiegészíti Sorkin klasszikus színházi háromfelvonásos remekét. Fassbender pedig hiába egyáltalán nem hasonlít Jobsra, mégis teljes mértékben hozza a személyiség leglényegét.” – Todd McCarthy, The Hollywood Reporter.

Azt szinte mindenki megemlíti, hogy ezek után örökre elfelejthetjük a 2013-as független produkciót, amelyben Ashton Kutcher alakította Jobsot, és nagyot bukott.

(Steve Jobs – hazai bemutató: 2016. január 14.)