Amerikában százezer számra kelnek el a jegyek A szürke ötven árnyalatára, de a film Magyarországon is szépen hasít: ötvenezernél is több jegyet váltottak rá elővételben, multiplexekben és hagyományos mozikban egyaránt. Ezzel a híres erotikus bestseller adaptációja már a premier előtt rekordot döntött: a korhatáros filmek közül A szürke ötven árnyalata csábította a legtöbb nézőt arra, hogy előre jegyet váltson rá. A magyar eredmény különösen biztató annak fényében, hogy a forgalmazók tapasztalatai szerint a hazai nézők jelentős része impulzív, vagyis a mozipénztárnál választ a kínálatból, és nem dönti el napokkal korábban, mit akar feltétlenül megnézni.

A szürke ötven árnyalata-3

A hazai mozik egyébként este nyolc után vetíthetik a filmek, és az érdeklődés akkora, hogy az éjszaka kezdődő előadások is teltházasak lesznek.

Ami az amerikaiakat illeti, érdekesség, hogy Mississippiben váltották a legtöbb a jegyet a filmre, holott a Gallup 2012-es felmérése szerint ez Amerika legkonzervatívabb állama, nem véletlenül tartozik a Bibliai Övezetnek nevezett régióhoz.

(Fifty Shades of Grey – hazai bemutató: most csütörtökön!)