A Narnia krónikái tele van mesével: csupa fantázia meg trükk a film, és ez különösen igaz lesz a harmadik rész, A hajnalvándor útja 3D (Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader, hazai bemutató: december) esetében. Ám Michael Apted rendező mégis bízik a valóság erejében. Az ausztráliai forgatási helyszíneken ezért épített fel számos olyan díszletet, amelyet egyébként a digitális technika segítségével is a szereplők mögé lehetne rajzolni – biztos benne, hogy a gyerekszereplők így sokkal hitelesebben tudják eljátszani a történetet.

Sőt: Lucyval, a legtöbb kalandba belekeveredő testvért alakító Georgie Henley-vel még rá is tett egy lapáttal. A film egyik leglátványosabb jelenete a Varázslók Könyvtárában játszódik, ahol a kislány fellapozza a Varázslatok Könyvét. A rendező egy statiszta segítségével állította be a felvételt, majd arra kérte a 15 éves színésznőt, hogy csukott szemmel jöjjön be a díszletbe. A kamerák már forogtak, amikor Georgie kinyitotta a szemét – így sikerült megörökíteni a reakcióját, ami nem színészkedés, hanem valódi, őszinte csodálat.

– Később sajnáltam, hogy így vettem fel a jelenetet – nyilatkozta utólag Apted. – Sokszor nem lehet elsütni ugyanezt a poént, pedig a Hajnalvándort, a gyerekeket magával sodró vitorlás hajót is megépítettük: ott Georgie valószínűleg még sokkal jobban eltátotta volna a száját. De ha még egyszer arra kérem, becsukott szemmel jöjjön be, már gyanakodott volna, hogy valami nagyon szépet fog látni.