Repülni jó. Bár nem könnyű. A Zöld Lámpás (Green Lantern, hazai bemutató: augusztus 11.) két főhőse (Ryan Reynolds és Blake Lively játssza őket) a film története szerint vadászpilóta – ám a történet során megtapasztalják, hogy gép nélkül is lehet repülni: egyikük komputer generálta, fantasztikus zöld szerelésben, a másik a zöldruhás szuperhős karjában hasít.

Reynolds sokat edzett, és fantasztikus kaszkadőrjeleneteket forgattak vele. Partnernője, a film kedvéért barna hajra váltó Lively négy hónapot edzett… nagyjából három filmbeli másodpercért. Igaz, az eredetileg a Mátrix számára kifejlesztett kábelrendszer őt is a levegőbe emelte. A gépezet vagy13 méter magas, és tíz méter hosszú kar forog rajta, ennek a végén, egy kábelen lógott a színésznő. A kábelhez egy minden irányban elforduló csuklóra erősített széles derékszíj rögzítette.

– Először, amikor felhúztak, azt mondta a vezető kaszkadőr: „most van öt perced, őrülj meg!” – számolt be kalandjairól a Pletykafészek sztárja. – És én forogtam, meg bukfenceztem és végül nagyon megbántam: mire leengedtek, iszonyú tengeribeteg lettem. De még egyszer felkéredzkedtem, hogy csinálhassak egy kis felvételt magamról az unokaöcséim számára.

IC Press