Bár készségesen beismerte, hogy hatalmas élvezettel játszotta el a gonosz boszorkány szerepét a Csillagpor című fantasy filmben, Michelle Pfeiffert eléggé lelohasztotta saját, filmbéli külseje. A Neil Gaiman regényéből készült filmben Pfeiffer ugyanis az örök ifjúság titkát akarja megszerezni mindenáron, így attól függően, hogy éppen milyen sikerrel jár, a filmben hol vonzó fiatal nőt, hol szottyadt vén banyát alakít – természetesen az utóbbi alakváltozást volt számára kevéssé szívderítő nézni. A ma is rendkívül csinos, 49 éves színésznőt – aki különben sem szereti saját magát látni a vásznon – először teljesen sokkolta új boszorkány-külseje:

– A sminkelés és beöltöztetés korántsem volt mulatságos. A műmelleimet ráadásul külön szerkezet mozgatta, hogy amikor hirtelen megöregszem, azok is gyorsan löttyedtté váljanak. Szép kis speciális effektusok!

Szerencsére a színésznő alakítását dicsérő kritikák némileg helyrebillentették Michelle önbecsülését! (Stardust – hazai bemutató: 2007. október 18.)