2019. december 12-én érkezik a hazai mozikba a Fekete Karácsony című slasher, amit Amerikában egyébként péntek 13-ra időzítettek. Emiatt úgy tűnhet, mintha a film a Péntek 12 franchise babérjaira törne, de koránt sem erről van szó.

Fekete Karácsony
Fekete Karácsony

A Fekete Karácsony, vagy eredeti címén a Black Christmas egy 1974-es kanadai horrorfilm remake-je, amit egyébként már 2006-ban is leforgattak egyszer. Az eredeti film érdekessége, hogy jó pár évvel megelőzte az olyan nagy slasher klasszikusokat, mint például a Halloween, a Péntek 13 vagy a Rémálom az Elm utcában. Sőt nem csak megelőzte ezeket, de hatott is rájuk.

A 2006-os verzió nem robbantott bankot, hiszen épphogy csak megkétszerezte a befektetők pénzét, ennek ellenére a Blumhouse produkciós cég mégis bízik a történet sikerében, akiknek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Paranormal Activity, az Insidious, a Happy Death Day vagy a Halloween. Ha kíváncsi vagy, hogy miben különbözik a film a korábbi verzióktól, akkor a részletekért tekintsd meg az alábbi videót:

Fekete Karácsony – Roll Them All