Szombat délelőtt törpök foglalták el a Generali Gyerek Szigetet. A Nemzetközi Törp Napon a világ minden kontinensének nagyon sok országában ünnepeltek a törprajongók, az itthoniak pedig sporttal köszöntötték kicsi, kék kedvenceiket. A gyerekek és szüleik számára a Hajógyári Szigeten szervezett Törpmaraton rengeteg érdeklődőt vonzott, végül több mint száz kékre festett résztvevő tűzte magára a rajtszámot és ki futva, ki sétálva teljesítette az 500 méteres távot.

Igaz, megérte részt venni az eseményen, hiszen a törprajongók mellett sok hazai híresség is részt vett a hupikék eseményen: a fantörpikus bemelegítést a kékbe öltözött Béres Alexandra, a műsort a mindig törpisztikus Gombos Edina vezette. A futás utáni pihenéshez a TV2 Az ének iskolája három törpületesen fiatal és tehetséges énekese, Farkas Zsolti, Valovics Marcella és Bari Lacika szolgáltatta a frissítő muzsikát – mindehhez a sok kisorsolt törpös ajándék már csak ráadásnak tűnt.

A legsportosabbak után hamarosan a többiek is célba jutnak, hiszen a Hupikék törpikék 2. augusztus 1-jétől látható a hazai mozikban – méghozzá 3D-ben!