Neves művészek és közéleti személyiségek támogatják a Szép csendben című filmet

Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje, a Máté Gábor, Schell Judit, Major Erik és Bognár Lulu főszereplésével készült Szép csendben november 14-től látható országszerte a magyar mozikban. A filmet és üzeneteit támogatva ismert művészek és közéleti személyiségek szólalnak meg vírusvideókban.

A Szép csendben kapcsán több neves művész, közéleti személyiség is megszólal, és benyomásairól beszél a film és a benne felmerülő témák kapcsán. Az első két videóban Ráskó Eszter pszichológus és Vecsei H. Miklós színész osztja meg gondolatait.

Ráskó Eszter pszichológus

Vecsei H. Miklós színész

Mellettük a további vírusvideókban Al Ghaoui Hesna riporter, külpolitikai újságíró; Mácsai Pál színész, rendező; Trokán Nóra színésznő is megszólalnak majd.

Hasonlóan elismerően beszél a Szép csendben hitelességéről a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője, Reményiné Csekeő Borbála pszichológus:

Észak-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiváljának elsőfilmes versenyprogramjában lesz a Szép csendben c. film nemzetközi premierje. Nagy Zoltán első mozifilmje november második felében Tallinnban, mintegy 250 mozgóképet felvonultató nagyszabású nemzetközi seregszemlén vesz részt. A „Fekete éjszakák” címmel megrendezett filmünnep 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által „A-kategóriával” minősített 15 fesztivál egyike a nagy presztízsű berlini, cannes-i, locarnói és velencei szemlékkel együtt. A november 22-i premieren Nagy Zoltán rendező, valamint Osváth Gábor és Dreissiger László producerek személyesen mutatják be a filmet a rangos fesztiválközönségének.

A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 60 éves karmesterük „bizalmas” viszonyt próbál építeni az egyik 14 éves csellista lánnyal. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállott nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.

A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik alakítja, a 13 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya (mindketten az SZFE színészhallgatói) játsszák. A fiatalok mellett olyan kiváló színészek szerepelnek a filmben, mint a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója; Schell Judit, Jászai Mari-díjas színész, a Thália Színház művészeti vezetője; és a Jászai Mari-díjas Szamosi Zsófia, aki szerepelt az Egy nap, a Mindenki és A martfűi rém című filmekben is.

A film rendezője Nagy Zoltán, Gothár Péter osztályában végzett filmrendező művész MA szakon a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Nagy Zoltán Enyhén sós című diplomafilmjét a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte a Magyar Filmakadémia. A Szép csendben a rendező első nagyjátékfilmje. A forgatókönyv a zágrábi filmfesztiválon elnyerte a „MyFirst Script” workshop fődíját.

A film operatőre a szintén elsőfilmes Gulyás Nándor, látványtervezője Nyitrai Anna (Virágvölgy), vágója Kornis Anna. A forgatókönyvet Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen jegyzik.

Szép család
Szép család

Szép csendben a Filmalap támogatásával, a Filmalap Inkubátor programjában, a Filmfabriq gyártásában, a KMH Film és a Vertigo Média együttműködésével készült. A Szép csendben november 14-től látható országszerte a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.