A Mozi Mánia app, a MoziNéző valamint partnerei részvételével premier előtt mutathatjuk be a 4 Oscar-díjra jelölt, Golden Globe-díj nyertes A szoba című ír-kanadai filmdrámát, a hazai forgalmazó, a Vertigo Média Kft jóvoltából.
Játékunkon páros belépőt nyerhetsz Emma Donoghue világsikert aratott bestsellerének adaptációja premier előtti vetítésére. A zártkörű vetítés három nappal az országos premier előtt, 2016. január 25-én, este 7 órától kezdődik a Lurdy moziban.

A regényhű adaptációjára garanciát jelent, hogy az írónő maga írta filmre regényét. A szoba világpremierje a rangos 40. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol elnyerte a közönségdíjat. Ez az elismerés az Oscar-díj fokmérője, az elmúlt években a 12 év rabszolgaság, A király beszéde, a Gettómilliomos, és az Amerikai szépség is úgy nyert legjobb film Oscar-díjat, hogy előtte Torontóban diadalmaskodott. A film rendezője, Lenny Abrahamson korábban a Frank című filmmel érdemelt ki elismeréseket. A szoba az öt legfontosabb Oscar-kategória közül négyben érdekelt: A legjobb film, A legjobb színésznő, A legjobb adaptált forgatókönyv, valamint A legjobb rendező kategóriákban kapott jelölést. Brie Larson A legjobb női főszereplő (dráma) kategóriában a Golden Globe-díjat a napokban vehette át a filmben nyújtott alakításáért.

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

Játék A szoba premier előtti vetítés páros belépőiért:

Milyen négy Oscar kategóriában kapott jelölést A szoba c. film? (Segítség: Oscar 2016 jelöltek)

Amennyiben szeretnéd három nappal az országos premier előtt megnézni A szoba c. drámát, akkor nincs más dolgod mint válaszolni egy egyszerű kérdésünkre.

A válaszokat legkésőbb 2016. január 24-én délig várjuk a mozinezo kukac gmail.com e-mail címre.

Partner oldalak:

– MoziStar

– Mafab

– FPortál

– FilmDroid

– Plusz Mínusz Blog

– Hetedik Sor Közepe

– CineStar

– Rated


Média partnerek:

– CoolFM

– GiGa Rádió

– Lakihegy Rádió