A szélsőséges szerepeiért imádott Nicolas Cage és a kortárs horror visszatérő színésznője, Maika Monroe macska-egér játékot űz Oz Perkins új horrorfilmjében, a Longlegs – A rémben.

Lee Harkert (Maika Monroe), az ifjú és tehetséges FBI-ügynököt egy sorozatgyilkos (Nicolas Cage) megoldatlan ügyével bízzák meg. Ahogy a nyomozás egyre bonyolultabbá válik az okkult bizonyítékok sorával, Harker rájön, hogy személyes kapcsolata lehet a gyilkossal, és gyorsan kell cselekednie, hogy megakadályozzon egy újabb vérontást.

Longlegs – A rém Oz Perkins (akinek az apja a Psycho főszereplője, Anthony Perkins) negyedik horrorfilmje a The Blackcoat’s Daughter (2015), az I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016), illetve a Gretel & Hansel (2020) után, de az első, mely hazai moziforgalmazásba kerül. Az író-rendező legújabb munkáját egyenesen mesterműnek nevezik a kritikusok.

A Slashfilm szerzője szerint a Longlegs – A rém 2024 legrémisztőbb horrorfilmje, mely A bárányok hallgatnak, a Hetedik, az Ómen és Az ördögűző mellé sorolható. „A film hangulata egyértelműen magán viseli Perkins stílusát, amit a rendező nagyon gyorsan megteremt; [a Longlegs] az a ritka horrorfilm, amelynek első 10 perce a legborzasztóbb, és megalapozza a film hátralévő részében uralkodó, nyugtalanító hangulatot.” A Bloody Disgusting ennél képletesebben írja le a filmet: „Oz Perkins legújabb alkotása egy rothadó, gennyedző rémálom, ami a bőröd alá kúszik.”

Az eszelős szerepválasztásáról ismert Nicolas Cage-től az utóbbi években jó pár horrort láthattunk, amik a magyar nézőkhöz is eljutottak (Amikor leszáll az éj, Renfield, Willy mesevilága, Mandy: A bosszú kultusza, Szörnyszülők). Az FBI ügynököt alakító Maika Monroe nevét 2014-ben ismerték meg a horrorrajongók a Valami követ főszereplőjeként. Abban az évben mutatták be a The Guest című thrillerét is, amit megannyi horrorfilm követett (Tau, Gazfickók, Valaki figyel, Túlvilági megszállottság), nemcsak egész estés, hanem rövid formátumban is: a How to Be Alone (2019) című kisfilmben a Stranger Things egyik főszereplőjével, Joe Keery-vel láthatjuk (a szürreális rövidfilm elérhető az Alter csatornáján).

Longlegs – A rém 2024. augusztus 1-én kerül a hazai mozikba, az ADS Service forgalmazásában.