Nicolas Cage és Penelope Cruz meghívást kaptak a földrengés sújtotta Kefalonia szigetére

Kefalonia alpolgármestere arra kérte Nicolas Cage és Penelope Cruz hollywoodi sztárokat, hogy látogassák meg a görög szigetet annak érdekében, hogy a második, február 3-ai földrengés után emeljék a képet a szigetről, vagyis népszerűsítsék a tur

2001-ben a két színész együtt játszott a Corelli kapitány mandolinja c. filmben, amelyet Kefalonia szigetén forgattak.

Sami önkormányzata így emlékszik vissza a forgatásra: A film készítőit elbűvölte a festői kikötője Sami, a csodálatos Antisamos strand, és az egyedülálló helyét Dichalia. A forgatás 2000. márciustól augusztusig zajlott. A helyiek vendégszeretete, a jó infrastruktúra, a természet szépsége miatt Kefalonia azonnal belopta magát a híres színészek szívébe, akik a film főszerepét játszották: Nicolas Cage, Penelope Cruz, Irene Pappas, Christian Bale, stb.

Egy görög TV csatornán a polgármester-helyettes elmondta, hogy a színészekkel már felvette a kapcsolatot, és pozitívan reagáltak a meghívásra.

Mr. Kekatos azt reméli, hogy a hírességek látogatása megadja Kefaloniának a pozitív nyilvánosságot a két földrengést és az utórengéseket követően. Az első rengés január 26-án rázta meg Kefaloniát.