A Hajsza a győzelemért (16) sztárja Daniel Brühl teljesen ledöbbent, amikor a legendás Forma 1-es pilóta, Niki Lauda javasolta, hogy találkozzanak.

„Persze, gyere Bécsbe – de kérlek csak kézipoggyásszal utazz, mert ha nem leszünk szimpatikusan egymásnak, akkor elmehetsz a fenébe.”- mondta a kendőzetlen stílusáról is híres Lauda a színésznek, akire eddig a Good Bye Lenin-ből és Tarantino Becstelen brigantyk című filmjéből emlékezhetünk. Eddig.

Hajsza a győzelemért

Brühl tehát kis bőrönddel és kissé aggódva ugyan, de gépre ült, de végül az első találkozás egész jól ment. „Új ruhákat kellett vennem a vasárnapi ebédre. Szóval, bejöttünk egymásnak.”

A kis vásárlást már nyilván nem bánja Brühl, hiszen övé lett Lauda szerepe, és az elővetítések után sok kritikus és szakmabeli az év egyik legjobbjaként emlegeti a spanyol születésű német színész alakítását. A Hajsza a győzelemért minden bizonnyal a hollywoodi sztárok első sorába repíti a fiatal színészt. Ráadásul az első felvételek után a háromszoros világbajnoknak is leesett tőle az álla: „Ezt nem hiszem el! Ez kib***ottul én vagyok.”

Niki Lauda

Brühl-nek fel kell kötnie a gatyáját: szeptember 12. után várhatóan óriási lesz a hajsza utána.