Russell_Crowe_noeIparági hírek szerint viták támadtak Darren Aronofsky immár 150 millió dolláros szuperprodukciója (125-ről indultak), a Russell Crowe főszereplésével készült Noé körül. Aronofsky sztárrendezőnek számít, de nem tudni, fenntarthatta-e magának a végső vágás jogát. Ebben az esetben a filmnek az a változata kerülhet a mozikba, amelyiket ő szeretné, egyébként viszont a stúdiófőnökök határoznak. A film első tesztvetítéseinek állítólag felemás volt a visszhangja, ezért a gyártó Paramount stúdió aggódni kezdett. A hírek hallatán számos amerikai médium megkereste a feleket, ám a rendező nem nyilatkozik. A stúdió viszont igen: a Paramount alelnöke, Rob Moore szerint a film a szokásos előkészítő szakaszban van, és az a változat kerül majd a mozikba, amelyen Aronofsky dolgozik.

A Paramount stúdió igen körültekintően végezte a tesztvetítéseket, igyekezvén kipuhatolni minden célcsoport reakcióit. A filmet bemutatták New Yorkban, Arizonában, illetve Kaliforniában, különböző vallási közösségeknek és átlagos közönségnek egyaránt. Minden csoport reakciója vegyes volt. A Paramount változtatásokat javasolt a rendezőnek, ő azonban vonakodik ezeket végrehajtani. „Darren nem az a típus, akit a stúdiófilmek számára találtak ki – mondja egy színészügynök, aki a produkcióban dolgozik. – Ő inkább a saját megérzéseit követi.”

A stúdió alelnöke azonban optimista. Moore szerint hamarosan minden rendben lesz a Noéval, mert eleve tudták, hogy az utómunka a rengeteg digitális trükk miatt hosszú, bonyolult folyamat lesz, aminek köszönhetően sok tesztvetítést lehet tartani. „Aronofsky kétségtelenül bizonyos mértékű függetlenségre tart igényt – mondja Moore. – Ugyanakkor azt is szeretné, ha a filmje bombasiker lenne. Az a jelszavunk, hogy kiváló eredményt fogunk elérni, méghozzá Darren közreműködésével.”

(Noah – hazai bemutató: 2014. március)