A Best of Corvin filmklubban legközelebb a Truman Show-t vetítjük, a pályázatunkra pedig még szűk egy hónapig lehet nevezni saját kisfilmekkel.

Még tart a Best of Corvin amatőr videó-pályázata. A játék során hangsúlyosan olyan (2-4 perces) rajongói kisfilmeket szeretnénk megmutatni a közönségnek, amelyeket ismert filmek egy jelenete vagy motívuma ihletett újragondolásra. Alapvetően az ötletet díjazzuk, nem a technikai kivitelezést, egy mobiltelefon vagy tablet éppúgy elegendő lehet a videó rögzítésére, mint mondjuk egy ősrégi super 8-as. A pályamunkák YouTube-linkjeit a filmpalyazat@bpfilm.hu e-mail címre várjuk november 1-ig! Nyeremények: Corvin mozi bérletek és filmes ajándékcsomagok, valamint nyilvános vetítés a november 16-i előadáson és díjátadón!

A Corvin mozi filmklubjának őszi programsorozata a Kerülj fókuszba! jelmondathoz kapcsolódik, vagyis olyan közelmúltbéli nagy sikereket választottunk, amelyek egyik közös motívuma a filmkészítés maga. Idén még kétszer találkozik a Best of Corvin közönsége:

best_truman

október 19. Truman Show, r.: Peter Weir, sz.: Jim Carrey, Ed Harris, Natascha McElhone

Mit szólnál, ha egy nap kiderülne, egész életedet rejtett kamerák pásztázzák, minden perced egy nonstop élő tévéműsor része, s minden barátod és rokonod csak színész ebben a szappanoperában?

november 16. Super 8, r.: J.J. Abrams, sz.: Joel Courtney, Elle Fanning, Gabriel Basso, Noah Emmerich

Egy falka gyerek idegen életformára lel szülőfalujukban. Napjainkban már gyerekjáték azonnal rögzíteni és feltölteni a YouTube-ra, ha UFÓ-t látunk, 1979-ben viszont még nagy szerencsének számított, ha valakinek volt saját kamerája, ahogy főhőseinknek is.

Jegyár: 1000 Ft.

Részletek: http://corvinmozi.hu